Lolitopages

Monday, January 5, 2009

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΜΑΜΑΛΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΙΟ

270 συνταγές
click to download

Περιέχει:
Aβγά γεμιστά, Aλευρόπιτα κας Κικίτσας(Μονοδένδρι), Αγαλιποκεφτέδες(Σκύρος), Αρακάς λαδερός, Γιαουρτόσουπα, Γιαπράκια(Καπαδοκία), Γίγαντες τηγανητοί, Γκιοζλεμές( Eφεσσος ), Καγιανάς με ντομάτα και Καλαματιανό λουκάνικο, Καρμπονάρα η γνήσια, Κεφτέδες με ούζο και κύμινο από τη Μυτιλήνη, Κολοκυθόπιτα, Κολοκυθόπιτα γυμνή, Κοτόπουλο με τηγανιτό ρύζι(Ταυλάνδη), Κουκιά ξερά στο φούρνο (Κάσο), Κουκιά φρέσκα με σάλτσα σκόρδου, Κουνουπίδι καπαμά, Κοφτός(Aμοργός ), Κρεατόπιτα Κεφαλονίτικη, Κρεμμυδόπιτα Μυκόνου, Λαδοκούλουρα Κύθήρων, Λαλάγγια, Λαχανόπιτες( Kάρπαθος), Λαχματζούν, Λουβιά (Σινά), Μακαρόνια με αβγοτάραχο( Μεσολόγγι), Μακαρούνες (Κάρπαθος), Μανιταρόπιτα, Μαντί(Καπαδοκία), Μαραθόπιτα (Σύρος), Μαραθόπιτα(Xανιά ), Μαρμαρίτες(Σκύρος), Μελιτζάνες με γιαούρτι και μαιντανό, Μελιτζάνες Τσακώνικες με φέτα, Μολοχία .Mπεσάρα( Λούξορ ), Μπαλάκια τυριού με μπαχαρικά και βότανα, Μπατσαρώ(Θεσπρωτία), Μπεϊγκάν ατσαρί ( μελιτζάνες πικάντικες), Μποξαδάκια με μπόλια, Μπρόκολο au gratin, Ντομάτες γεμιστές με πλιγούρι και τρίχρωμες πιπεριές, Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης, Πατάτες κρασάτες με σαφράν, Πατάτες φούρνου με δενδρολίβανο, Πιλάφι (Σμύρνη), Πιπεροσαλάτα, Πίτα με κιμά, Πλιγούρι κοκκινιστό (Eφεσσος ), Πρασόπιτα (απ’ την Μακεδονία μας), Ρεβιθοκεφτέδες, Ρεβιθοκεφτέδες με γαρίδες .(Σάμος), Ρύζι με συκωτάκια και καρπούς, Σαλιγκάρια ( μποβόλια), Σελινόριζα αλα πολίτα (aπό την κουζίνα της Θεσσαλονίκης), Σκαλτσούνες, Σούπα βελουτέ από όσπρια., Σούπα βελουτέ από όσπρια., Σούπα πικάντικη με γαρίδες, Σουφικό ( Iκαρία ), Σπαγγέτο με κολοκυθάκια, μελιτζάνες και πάπρικα, Σπαγγέτο με σάλτσα μανιταριών, Σπανακόπιτα νηστίσιμη, Σπεντζοφάι, Συκωταριά κρασάτη, Ταραμοσαλάτα, Τάρτα απο φάβα με αβγό(Σαντορίνη ,Σελήνη), Τάρτα γεμιστή με σπανάκι και αβγό., Τζατζίκι,το παραδοσιακό, Τραχανόπιτα Αλοννήσου, Τσιγαρέλι σε αραβικές πίτες, Τυροκροκέτες, Τυρόπιτα Σκοπέλου, Τυρόπιτα με δυόσμο, Τυροσαλάτα με λαχανικά, Φάβα με μάραθο (Σκύρος), Φάβα παντρεμένη, Φάβα σκορδαλιά Σαντορίνη, Φακή βελουτέ με ωμό ελαιόλαδο, Φουρτάλια Άνδρου, Χαλούμι με πέστο Κυπριακό, Χαλούμι σε φακελάκια, Χορτόπιτα στριφτή, Σαλάτα μεσογειακή με πέννες, Σαλάτα νισουάζ, Ανοιξιάτικη με αγκινάρες, Βραστά λαχανικά με σάλτσα φέτας, Καροτοσαλάτα με καυτερή πιπεριά και κύμινο (Khizu Mrqed, Λαχανικά ψητά με ελιές και κόλιανδρο, Παντζαροσαλάτα με καρύδια, Πολίτικη σαλάτα, Πολίτικη σαλάτα, Σαλάτα πράσινη με μάνγκο και ροκφόρ, Σαλάτα δροσερή, Σαλάτα ελληνική με μπλιγούρι, Σαλάτα καλοκαιρινή με κοτόπουλο και καρπούζι, Σαλάτα με αρακά, και κουκουνάρι, Σαλάτα με ρόκα και κοτόπουλο, Σαλάτα Μεξικάνικη, Σαλάτα πράσινη με ροκφόρ και καρύδια, Σαλάτα πράσινη με φρούτα, Σαλάτα σουσαμάτη, Σαλάτα της άνοιξης, Τονοσαλάτα με αγκινάρες , αβγό και ελιές, Φασολάκια σκορδάτα, Χόρτα ανοιξιάτικα κοκκινιστά, Γαρίδες Phad Thai. Tηγανητά Ταυλανδέζικα νουντλς με γαρίδες., Γαρίδες βουτύρου με κάρυ., Γαρίδες σαγανάκι, Γαύρος μαρινάτος με τσιτσίραβλα, Γεμιστό καλαμάρι, Γόπες γεμιστές( ΄Eφεσσος ), Θράψαλα με φασολάκια)Κάρπαθος=, Κακαβιλα (Αμοργός), Κακκαβιά Αγιογαληνιώτικη, Καλαμαράκια γεμιστά, Καλαμάρι γεμιστό (Κάλυμνος), Καλαμάρι με πέστο( Πάτμος ), Καραβίδες γιουβέτσι(Σάμος), Καραβίδες με τα λάχανα( Σκιάθος ), Κροκέτες ψαριών με κουρκούτι μπύρας με δροσερή αγγουροσαλάτα, Λαβράκι με αλάτι, Λαχανοντολμάδες με μπακαλιάρο, Μπακαλιαροκεφτέδες (Πάρος), Μπακαλιάρος αχνιστός ( Μπογλαμάς), Μπακαλιάρος λεμονάτος, Μπακαλιάρος με δαμάσκηνα(Σκόπελος ), Μπακαλιάρος πλακί με σέσκουλα (Πάρος), Μπιφτέκια απο σουπιά και καλαμάρι( Πάτμος ), Ντολμάδες με βακαλάο( Λέρος), Σαρδέλες ψητές με τηγανητά αμπελόφυλλα, Πεσκανδρίτσα στιφάδο .Σκιαθος, Σουβλάκια θαλασσινών μαριναρισμένα σε λεμόνι και φρέσκο τζίντζερ για ριψοκίνδυνους γευσιγνώστες, Σουπιές με μάραθο( Kάρπαθος ), Τόνος πλακί ( Σαρμ ελ Σαίχ), Φιλέτα τσιπούρας σε μαξιλαράκι από φενόκιο και κόκκινη πιπεριά, Φιλέτα φρέσκου τόνου με κάρυ και καρέ φρέσκου πορτοκαλιού, Χταπόδι μπουρδέτο(Θεσπρωτία), Χταπόδι κρασάτο από τη Κάσο, Χταπόδι με μους φάβας(Σκιάθος), Χταπόδι με ζυμαρικά, Χταπόδι με σάλτσα μουστάρδας, Χταπόδι στιφάδο, Χταποδοκεφτέδες (Πάρος), Ψαράκια τηγανητά,μαριναρισμένα(Ταυλάνδη), Ψάρι με φρέσκο κόλιανδρο και ντομάτα, Ψάρι Σαβόρ με πετιμέζι από τη Τήνο, Ψάρι τσιλαδιά από τη Καλαμάτα, Xoιρινό με πλιγούρι. Ατσούναρος(Κώς), Αρνάκι γεμιστό (Kάρπαθος), Αρνάκι με μάραθα, Αρνάκι φάτα με μόζα(Κάιρο), Αρνίσιο κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτιού, Βοδινή ουρά με μπάμιες και ρύζι(Κάιρο), Γαμοπίλαφο Ικαριώτικο, Γιαχνί με λάπατα, Γίδα με αγκινάρες( Σκόπελος ), Γουρουνάκι γεμιστό (X ανιά ), Κατσικάκι γεμιστό.( Σάμος ), Κιμάς Σακσούκα( Λούξορ ), Κόκορας παστιτσάδα (Κέρκυρα), Κολοκύθι πράσινο με βασιλικό και παρμεζάνα σε σούπα, Κότα Μπαρδουνιώτικη, Κοτόπουλο τηγανιτό με κάσιους, Κοτόπουλο τσερκεσία( Λούξορ ), Κουνέλι με παπαρδέλες, Κουνέλι δενδρολίβανο, ξίδι και σκόρδο, Κρεμμύδια γεμιστά με κιμά και ρύζι (Mυτιλήνη=, Λαχανοντολμάδες, Λαχανοπαστίτσιο, Μακαρόνια με στικς κολοκυθιού, γαρίδες και ντομάτα, Μαγειρίτσα με μανιτάρια, Μακεδονική τηγανιά, Μοσχαράκι βραστό., Μοσχαρίσιο νουά μαριναρισμένο στη μπύρα, Μπιφτέκια σερβιρισμένα με πράσα( Σάμος ), Μπομπόλια στιφάδο(Μονεμβασιά ), Μποξαδάκι ( Σάμος), Μπουμπάρι(Βόλος), Μπούτι χοιρινό με γαρίφαλα και χυμό ανανά, Πάπια πορτοκάλι, Παστίτσιο Βενετσιάνικο(Κύθηρα), Πατατάτο(Aμοργός ), Πατσάς αυγολέμονο(Oλυμπος Καρπάθου), Πένες με σάλτσα από λιαστή ντομάτα, φρέσκια ντομάτα και κεφτεδάκια, Περιστέρια γεμιστά, Ρεβίθια με ρύζι, Ρεβυθάδα Σίφνου, Σοφρίτο (Κέρκυρα), Σπλήνα γεμιστή( Λέρος ), Τραχανάς σούπα από την Ηπειρο, Φασολάδες (Kαλάβρυτα), Φασουλονταβάς Πρεσπών, Φιλέτο WELLINGTON, Φύλλα Καλύμνικα, Χοιρινό κότσι μαριναρισμένο σε μπύρα με βραστές πατάτες, λαχανικά και πλιγούρι, Χοιρινό με κόκκινο κάρυ., Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα, Χοιρινό μπούτι στο φούρνο με πατατούλες και μπρόκολο, Χοιρινό πρασοσέλινο από τη Ζίτσα, Χοιρινό φιλέτο και πουγκί από αμπελόφυλλο, Χοιρνό ψητό σε cocotte με αμπελόφυλλα, Χορινό φιλέτο με σάλτσα από ταχίνι και λεμόνι, Ψαρονέφρι με σάλτσα από κρασί Σάμου( Σάμος ), Aβγούλες(Kάρπαθος), Aχλάδια με δραγάντε, Mαγειριά(Κως), Βενιζελικά(Λήμνος)Φοντάν σοκολάτας, Γαλατόπιτα, Καζάν ντιμπί( Σμύρνη,Αιβαλί ), Καλτσούνια Ανδριώτικα, Κανελάδα (Κώς), Καραμέλλες με άρωμα τριαντάφυλλου, Καραμέλλες με άρωμα φραμπουάζ, Καρυδόπαστα δίχρωμη(Aμφισα ), Κατημέρια,Ανεβατά.( Σάμος), Κέικ με κανέλα και μήλο, Κρέμ μπρυλέ, Λεμονάδα σπιτική, Λέρικα πουγκιά, Λιμοντσέλο ( limonzello)., Λυχναράκια(Xανιά), Μαγειριά (Σάμος), Μαρμελάδα βερίκοκο, Μεθυσμένα Αμοργιανά, Μελαχρινή Νάξου .Καρυδόπιτα, Μελιτίνια, Μελόπιτα(Σίφνος), Μηλόπιτα (Nτουμπάι), Μους γιαουρτιού με κομπόστα φράουλας, Μουσταλευριά, Μπακλαβάς Καρπάθικος, Καραμέλλες με άρωμα φραμπουάζ, Μπακλαβάς νηστίσιμος( Eύβοια), Μπεζέδες, Μυζηθρόπιτες ( Κάρπαθος ), Ντοματάκι γλυκό Κώτικο, Ξεροτήγανα (Λέρος ), Ομ Αλί (Αλεξάνδρεια), Πάβλοβα, Παγωτό με μαριναρισμένες φράουλες με κανέλα και Grand Marnier, Πανακότα χιώτικη, Παύλοβα με φράουλες, Πορτοκαλοζελέ(Πορτοκάλ πελτεξί ) Μονεμβασιά, Ραβανί Βεροίας, Ραφιόλια( Μονεμβασιά), Σάμαλι Συριάνικο (Xαρισά), Σαμουσάδες( Σπάρτη), Σβίγγοι ( Πάτμος ), Σουφλέ σοκολάτας, Τεροπτάρια(Σκύρος), Τούρτα για βαπορίσιες επετείους, Τσουρέκι αλμυρό, Φιρίκι γλυκό, Φλογέρες με λουκούμι(Θεσπρωτία), Χαιμαλιά ( Σκιάθος ), Χαλβάς Πολίτικος αρωματισμένος με τεντούρα και κρέμα, Χουρμάδες γεμιστοί με ανθότυρο και μέλι(Κρήτη), Γλώσσες με άνηθο και μουστάρδα, Ζελέ με γάλα και φρούτα, Κινέζικες νούντλς με γαρίδες, Κοτόπουλο με κρούστα, Κρέπα με φράουλες, Σούπα της αποτοξίνωσης, Ψαρονέφρι με κονιάκ και φενόκιο, Λαχανοντολμάδες, Μπούτι χοιρινό με γαρίφαλα και χυμό ανανά, Πάπια πορτοκάλι, Πατάτες κρασάτες με σαφράν, Πρασόπιτα (απ’ την Μακεδονία μας), Σαλάτα πράσινη με ροκφόρ και καρύδια, Σουφλέ σοκολάτας, Φιλέτο WELLINGTON, Χοιρινό κότσι μαριναρισμένο σε μπύρα με βραστές πατάτες, λαχανικά και πλιγούρι, Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα, Χοιρινό πρασοσέλινο από τη Ζίτσα